miercuri, 30 aprilie 2008

ce vremuri..

duminică, 27 aprilie 2008

de vazut

sâmbătă, 26 aprilie 2008

Concurs domeniu - da mai departe

Un premiu special in concursul nostru - sectiunea da mai departe: un domeniu gratuit si posibilitatea de a duce mai departe concursul.

Voi asculta cu atentie Iepurasul, sa imi spuna cine va da mai departe.

Cine va fi norocosul aflam dupa Paste.

Sarbatori fericite!

vineri, 25 aprilie 2008

Premiantii din gand in gand

Dragilor,

vreau sa va multumesc pentru participarea la concurs. Dragi concurenti, juriul va transmite urmatoarele opinii si impresii:

@InSerie - daca ai urmat recomandarea lui HaiPa, asteptam documentele constatatoare pentru a ti se transmite premiul

@Crash - multa pasiune, mult orgoliu; scrii foarte interesant, am sa continui sa te citesc. evident si prietenii tai te citesc, ai avut sprijin puternic. Juriul recomanda rafinarea exercitiului de diplomatie.

@shaq - desi ai fost principalul concurent al lui Crash, mie imi pare ca semanati foarte mult; mult orgoliu, multa pasiune. Concentrarea ta pe reguli mai mult decat pe substanta - intriguing cu tente de devious. De asemenea juriul recomanda rafinarea exercitiului de diplomatie pentru o mai buna eficienta a exercitiului oratoric :)

@Anna - La multi ani fericiti! Nu eram pregatita pentru atata fericire roza! E bine ca existi printre noi, sa ne oferi zambete roz! Asteptam vesti despre cum a decurs ziua ta. Recomandarea juriului: nu lasa zambetul tau sa depinda de nimic. Poarta-l cu tine mereu!

@Petrica - nu ai intrunit regulile concursului dar incercare buna, idee interesanta. Mentiune speciala pentru creativitate. Iar cand faci situl acela, da'mi si mie de veste.

@Smart - off topic

@matthers - chiar suna foarte interesant ideea ta. insa trebuie sa citez din regulile enuntate la primul post legat de concurs: "regulile spun clar ca blogul trebuie sa existe deja pentru a putea fi premiat"

@acrituTV - interesant blogul tau. eu nu prea ma uit la tv, poate de-aia mi se si pare asa interesant. dar.. prea mult tv nu strica?

Sarcina juriului nu a fost deloc usoara; in ciuda intrebarii clarificatoare, a fost imposibil sa departajam doi concurenti foarte puternici - Crash si shaq. De asemenea, desi am vazut doua idei foarte interesante, acestea nu au putut fi luate in considerare, fiind in conflict cu regulamentul concursului. Acesti concurenti (Petrica , matthers, Crash si shaq), care au pus juriul in dificultate prin calitatea interventiilor lor, vor primi un premiu special - un loc in blogrollul meu.

In urma unei profunde analize si indelungi deliberari, a deselor pauze de monolog democratic, juriul a decis:

Fericitul castigator al domeniului este acrituTV! Il invit pe fericitul castigator sa comenteze cu privire la proaspata realizare si, de asemenea, sa ia legatura cu HaiPa pentru a intra in posesia premiului.

Cu aceasta ocazie va urez si eu sarbatori fericite, sa fiti sanatosi, rasfatati si iubiti! Sa aveti parte de un Paste Fericit!

joi, 24 aprilie 2008

real life horror movies...

Masina surioarei mele a luat foc la Statuia Aviatorilor, in Joia Mare. Slava Domnului, ea si prietena ei au scapat cu bine.







"Oprit la semafor si dupa trecerea coloanei oficiale, soferul autovehicului Citroen C3 sesizeaza faptul ca din motorul automobilului proprietate personala, iese fum. Se produce o flama, iar motorul ia foc. Soferul incearca sa ia extinctorul, dar cuprins de frica, se panicheaza si se indeparteaza de autovehicul. Circulatia a fost oprita timp de 30 de minute."








din fericire, surioara mea nu a patit nimic.


aveti grija de voi..

miercuri, 23 aprilie 2008

doar asculta: Umbra




UMBRA

E umbra aceasta pe care
o semeni in sufletul meu
cu mila si trista mirare
voi duce-o cu mine mereu
voi duce-o cu mine mereu
Iar intr-o zi oarecare
in care-mi va fi cel mai greu
voi pune-o in vechi calendare
duminica trupului meu
duminica trupului meu

fiori prin mine umbla si nu am trebuinta
te rog pe tine umbra sa redevii fiinta

flamand de iubirea intreaga
pe vremi cu-amurg mohorat
cand zorile noaptea-si desleaga
ma satur c-o umbra si-atat
ma satur c-o umbra si-atat
si sufletul meu te mai roaga
magnetic catarg doborat
tu umbra tacuta si draga
aseaza-ti fularul la gat
aseaza-ti fularul la gat

fiori prin mine umbla si nu am trebuinta
te rog pe tine umbra sa redevii fiinta

o umbra se-nchide in mine
o umbra prin mine trecu
e-atat de rau ca e bine
e-atat de mult da ca e nu
e-atat de mult da ca e nu
Bacovia-si iese din sine
si rade in a si in u
o umbra in viata ma tine
si umbra aceea esti tu
si umbra aceea esti tu

fiori prin mine umbla si nu am trebuinta
te rog pe tine umbra sa redevii fiinta..

luni, 21 aprilie 2008

Romania incotro?...

Ma revoltam mai demult impotriva "prietenului" meu, Adomnitei, care sustinea ideea obligativitatii gradinitei. Nu are sens sa reiau argumentele, acest post nu mai este despre Adomnitei.

Insa in urma postului meu si a unor discutii cu diverse cunostinte si colegi, toti oameni tineri si educati, am tot auzit reactii de genul "Foarte bine!" sau "Era si cazul!". Mama educata si femeie de cariera isi doreste ca gradinita sa fie obligatorie. Nu mai este suficient ca are optiunea de a-si da copilul la gradinita, i se pare firesc ca si celelalte mame sa fie obligate sa isi dea copilul la gradinita, in loc sa'l trimita la tara la bunici. Ce atata iarba? Ce atata familie? Cadrul institutional ne mananca! Da, e bine, sa fie obligatoriu!

Zilele astea am aflat ca vom plati punga in care primim painea cand mergem la cumparaturi, pentru ca la noi este o problema cu reciclarea. Din nou, colegi tineri si educati au sustinut ideea. Da, este bine sa fie cu plata, sa nu mai foloseasca lumea! Ca lumea nu recicleaza! Si trebuie ca statul sa intervina si sa reglementeze folosirea materialelor care trebuie reciclate. Ce atata educatie? Ce atata cultura?.. Sa fim obligati. Sa mergem ca pe vremea raposatului cu sticlele dupa lapte - ce e aia lapte la punga? Noi nu reciclam, ca atare: sa ni se interzica!

Ajung si la mai nou demisionarul Cioroianu: sa deportam! Sau sa inchidem granitele!

Vrem iar sa fim ca pe vremuri, sa ne minunam cand vedem ceea ce la altii face parte din viata de zi cu zi?

In 1800, John Stuart Mill scria in gura mare ca libertatea lui se opreste unde incepe libertatea celuilalt. Pana azi se pare ca inca nu am inteles ce inseamna acest lucru.

Vrem ca statul, care mereu gaseste de luat din ce reusim sa adunam, sa aiba mereu mai multe prerogative? Vrem ca el sa reglementeze ce avem voie sa facem sau sa gandim? Nu suntem in stare sa ne facem singuri viata, decat sub amenintarea pumnului?

Nu zic ca e usor. Vad si eu lucrurile care va revolta. Ii vad pe cei care arunca hartia jos, langa cos. Ii vad pe cei care conduc pe contrasens. Dar lucrurile astea nu se schimba peste noapte. Si nu prin violenta. Se schimba prin reguli; prin educatie; prin amenzi; prin sprijin pentru comportamentul dorit (*ex: cosuri de gunoi mai multe, pe categorii, incat sa faciliteze reciclarea).

Masura cu plata pungilor de fapt penalizeaza pe toata lumea, inclusiv pe cei care se comporta civilizat. E ca si cum am hotari sa inchidem pe toata lumea, pentru ca exista si hoti. Ma trec fiori cand aud despre oameni care aproba obligativitatile de tot felul si accesul fratelui mai mare in viata noastra.

Dragilor, in frunte cu Cioroianu, sunteti tineri educati. Daca maine s-ar face referendum, ati vota in favoarea unei dictaturi militare?

sâmbătă, 19 aprilie 2008

Concurs - update

Dragelor si dragilor,

avand in vedere faptul ca vineri vom afla, in sfarsit, cine se va bucura de un nou domeniu pentru blog, intreb inca odata pe toata lumea:

Pentru ce vreti domeniul?


Aceasta este intrebare clarificatoare din partea juriului, sper ca ea sa canalizeze energiile in directii ceva mai constructive. Astept cu mare interes raspunsurile si planurile voastre. Succes!

marți, 15 aprilie 2008

to live for

vineri, 11 aprilie 2008

Concurs - domeniu gratuit

Dragilor,

cum va ziceam, ideea asociatiei implica-T! a fost premiata pe blogul lui lungulescul si prin bunavointa onor haipa cu un domeniu numai potrivit pentru planurile noastre..la nivel global: http://implica-te.com /.

Eu zic ca e un semn foarte bun pentru asociatie, care si-a primit astfel prima contributie si recunoasterea publica a meritului de a fiinta. Foarte curand, prin sprijinul vostru, vom avea si alte merite.

Se zice ca mintile luminate gandesc la fel, si poate chiar asa e, caci si onor haipa zice sa dau mai departe. Bun principiu bun - scriam aici despre el in tineretele mele.

Ca atare, va astept pe aceia dintre voi care cred ca merita sa aiba un domeniu sa'mi spuneti de ce credeti ca voua vi s'ar cuveni si de ce voi il meritati cel mai tare.

Fie ca cel mai bun sa castige!

marți, 8 aprilie 2008

jocul de sah

imi place, cand afara e soare si frumos, sa urmaresc jocul de sah. asa frumos pare si asa usor se joaca, incat vad doar piesele albe, nu vad mana care le muta pe cele negre. care piese negre? nici nu exista asa ceva. e doar o fantasma.

doar cand vin norii si imi iau soarele, cand e frig si intuneric si nu se vede nimic, abia atunci vad mana neagra care muta piesele negre. si ceva in mine se face piesa neagra. si piesa neagra din mine, sub umbra mainii negre, ma contamineaza cu foamea ei. foame de furie, de ucis, de rau, de razbunare, de moarte. ma cheama sa distrug, ma cheama sa rup, ma cheama sa sfasiu, ma cheama sa ingenuchez totul in jur, si distrugerea sa nu aiba limite, iar cand totul e otravit, ma cheama sa pier.

E grea mana neagra. Apasarea ei e dor de supunere, de abandonare. Imi apasa pe inima si pe frunte.

La lumina zilei, piesele albe stralucesc fascinant. Urmaresc mana alba care le muta, de la ea vreau sa invat jocul. Si eu sunt tot o piesa alba, si mana alba ma calauzeste in jocul de sah. Lumina ei ma inunda si caldura ei ma incalzeste. Nu exista decat piesele albe. Care piese negre? Fantasme...

sâmbătă, 5 aprilie 2008

Update implica-T!

divertisment accesibil

Unde te poti duce sa asculti muzica retro live cu bani putini?

Intrarea e libera, iar tratatiile sunt disponibile la preturi moderate. Un adevarat spectacol de lumini, cu efecte speciale si fum. Mai mult, exista si sectiuni de karaoke, artistii si publicul canta live pe rand si impreuna (nu se face niciodata playback). Se recita din texte consacrate, totul intr-un decor stralucitor si colorat, iar artistii poarta costumatii deosebite. La concerte speciale, si participantii pot purta costumatii aparte, stil bal mascat.

Spectacolul are si o pregnanta componenta de coaching. Prin folosirea unor joculete, efecte speciale si studii de caz, spectatorii sunt indemnati sa contempleze modalitati noi de a-si creste performantele personale, de a invata din greseli si de a vedea partea plina a paharului. Pana la finele spectacolului, toata lumea e de acord ca nu e niciodata prea tarziu sa inveti, sa utilizezi noi modalitati de abordare a situatiilor dificile si sa aplici tehnici de anger management.

Cocktailul de la finele spectacolului nu are un aer pretentios, nu se folosesc pahare de sampanie, insa este gratuit si include menu-uri diverse proaspat preparate (ce includ felul 2 si desert). In anumite perioade se servesc optional menu-uri dietetice, tot gratuit.

Din pacate, spectacolele au loc dimineata foarte devreme (probabil ca parte din programa de coaching), iar locurile in sala (si mai ales pe scaune) sunt limitate. Nu se fac pauze de tigara, sala nu este prevazuta cu toalete, iar instructorii nu organizeaza si sesiuni de intrebari si raspunsuri pentru a fixa cunostintele acumulate. De asemenea, materialele informative sunt redactate intr-un limbaj greoi, iar programa de curs este cunoscuta in detaliu doar cursantilor foarte silitori.

Ati ghicit despre ce program de divertisment este vorba? Aveti alte recomandari? :)

joi, 3 aprilie 2008

miercuri, 2 aprilie 2008

oameni care mint

Ce cred eu despre minciuna? Sigur, in afara de faptul ca imi place sa cred ca prefer adevarul si mai ales ca stiu adevarul, cred totusi ca minciuna este un rau necesar. E ca prostitutia cumva. E imorala, in unele cazuri chiar ilegala, si oricum o foloseste toata lumea.

Cat priveste minciuna noastra cea de toate zilele, eu disting trei tipuri de oameni:
- oameni care nu se deranjeaza sa minta (acestia adesea sunt catalogati ca fiind nesimtiti si uneori se pot gasi in situatii foarte neplacute)
- oameni care mint din diverse motive (din teama, din comoditate, din curtoazie, din romantism si mai ales din dorinta de a da bine - nu de asta mintim toti?)
- oameni care mint prost si foarte prost

La prima categorie nu stiu ce sa mai adaug, decat ca, desi mi-ar placea (oficial) sa fiu inconjurata de astfel de oameni, nu stiu cat timp le-as putea suporta compania - sunt foarte sensibila (a se vedea faimoasa faza din filmul "A few good men": You can't handle the truth!)



In a doua categorie m'as plasa si pe mine. Mint din cochetarie, din optimism (adesea ma mint pe mine), mint ca sa fac surprize placute, mint ca sa flatez, mint ca sa incurajez si - inainte sa ma puneti la icoana - mint ca sa dau bine si sa imi salvez propria piele cand situatia se cotoieste definitiv (*insa cu o portita de scapare pe care mi-o ofera respectiva minciunica). A minti face parte uneori din bunele maniere elementare.

Ce ma nedumereste cu adevarat este insa a treia categorie - a oamenilor care mint prost si foarte prost. Incepand cu unii dintre cei dragi si sfarsind cu edilii care ne invadeaza de alegeri timpii de antena, casutele postale si zidurile caselor, avem de-a face cu aceasta categorie.

Un om care minte inteligent ofera oportunitatea ca la finele scenetei sa mimezi o urma de demnitate, in timp ce o voce interioara te convinge ca de fapt varianta lui e foarte posibila si mai ales de dorit, si mai bine nu iti irosesti timpul si buna dispozitie cu suspiciuni nepotrivite. De fapt, vocea interioara uneori simte punctele slabe din argumentatia lui, dar pentru ca in mare e credibil, te determina sa crezi fara sa cercetezi mai departe; vocea asta apreciaza curtoazia de care el a dat dovada fata de tine cand a trecut putin prin filtrul gandirii ceea ce avea sa spuna.

In schimb, un om care minte prost sau foarte prost te priveaza de aceste portite de iesire. Deodata, te gasesti pus la zid, cu sentimente contradictorii. Persoana din fata ta iti spune niste cuvinte, din spatele carora iti comunica faptul ca te crede un mare prost, ca tocmai esti pus intr-o situatie penibila si mai ales iti ofera o mare portie de neputinta
(**pentru ca, daca vrei sa aprinzi lumina si sa strigi in gura mare ca vezi cat de mare e minciuna, de aici vor decurge alte scenarii de groaza: acuze, reprosuri, paranoia etc.
Nu mai vorbim ca esti pus in situatia de a avea o reactie la adevarul neplacut descoperit, iar optiunile de a reveni la relatia relaxata de dinainte de minciuna prost incropita se reduc semnificativ).

Imi e greu sa cred ca exista in vremurile noastre oameni pe care inteligenta nu ii ajuta sa isi dea seama cand mint prost si foarte prost.

Cred despre acesti oameni ca sunt badarani (te jignesc in fata: "cred ca esti atat de prost, incat vei crede asta"), lenesi (un minim exercitiu de inteligenta ar fi suficient pentru a evita astfel de situatii) si rai (neputinta e una dintre cele mai neplacute senzatii, cu atat mai mult daca vine de la cineva cunoscut).

Acum, ca tot vin alegerile, suntem pregatiti sa fim agresati si jigniti de oamenii care mint prost si foarte prost. Ca de obicei, votez raul cel mai mic, adica pe aceia care isi vor da osteneala sa nu-mi jigneasca inteligenta.

Dixit!

marți, 1 aprilie 2008

o simpla pauza

blur is not gone.

oameni buni, omul ia o pauza. doar asa a si zis. de ce imi generati atacuri de panica? doar ia o pauza. asa, de summit.

nu mai vreau schimbari.
nu mai suport sa plece/sa dispara nimeni. deci, dana, sa prestezi la datorie.

nu mai vreau sa cada bursa, sa vina summituri, sa se faca denominari, sa aud nenorociri. vreau sa se desfiinteze stirile de la ora 5 (la care nu ma uit, dar stiu ca exista si ma deranjeaza). nu mai vreau alegeri, nu vreau sa imi mai taie disperatii astia pomii de langa bloc crezand, in logica lor absurda, ca astfel ma vor convinge sa'i votez.

nu vreau sa plec nicaieri, nu vreau un job mai bun, nu vreau prieteni noi, nu vreau provocari, nu vreau carnet si masina, nu vreau sa fiu altcineva.

nu vreau sa trecem la euro, nu vreau sa vina Putin, nu vreau sa vina anul nou cu noi rezolutii, nu vreau planuri, targeturi, nu vreau sa mai plece nimeni, nu vreau sa mai vina nimeni.

vreau si eu o pauza.
sa fie liniste, nu tacere.

doar liniste.