duminică, 17 mai 2009

Scrisoare pentru S.

De la accident, lumea imi apasa greu pe umeri.



Cineva a stins lumina, si din intuneric ma privesc tot felul de ochi despre care pana acum nu am stiut niciodata.

De cand s-a stins lumina, am pornit prin tunel dupa o gura de aer si un pic de lumina. Bajbai inainte pentru ca nu stiu ce altceva as putea face.

Ochii din intuneric ma acuza: ce ai facut tu? nu ai facut nimic! Si mana neagra muta piese negre si eu stau pe marginea prapastiei la discutii cu ochii din intuneric: ar trebui sa spargi, ar trebui sa distrugi, ar trebui sa ucizi!



Gollum! Gollum! da, ochi pentru ochi ar trebui, sa sparg si sa distrug si pe cei care au stins lumina si pe mine cu ei! Au luat lumina, pe care n-am pretuit-o cand o aveam, si mie ce-mi ramane acum? Lumea grea de purtat pe umeri si inima de piatra de carat in piept.



Inchid ochii si ma concentrez pe lumina interioara. CRED in mana alba care ma va duce iar sa le vad. CRED in dragostea lor, care nu ma vrea distrugand si ucigand, care ma vrea "aia desteapta", iubind si traind in lumina!

Bajbai prin tunel si ma strecor cu frica printre ochii rai care acuza tot timpul. Lumea imi apasa greu pe umeri, nu e nevoie sa pui si tu o pietricica, sa vezi cat as mai putea duce.

Strang din ochi si ma concentrez pe lumina interioara. Caldura ei ma ghideaza inainte prin intuneric. Va iubesc!

miercuri, 13 mai 2009

Descantec pentru imbunare

Azi a plouat si a fost frig si mi-a lipsit cafeaua de care m-am despartit de o saptamana si trei zile.



Mi-am petrecut ziua gonind ganduri bazaitoare si numarand si renumarand si rearanjand merele, perele, gandurile, grijile, ratele, visele si tot ce am mai gasit de numarat.



Numaratoarea se numara la nesfarsit. Ce-mi ramane de facut?..



.. decat sa pun niste muzica



.. sa ma antrenez pentru vara



... sa-mi vad de compunerile mele



..si sa nu las ploaia sa'mi inmoaie spiritul!



Sa ne fie de leac!

joi, 7 mai 2009

La multi ani!

Vreau astazi sa vii sa te strang bine in brate. Vreau sa stii cat te iubesc si cat de mult ceea ce sunt eu astazi ti se datoreaza tie! Ti'am luat bujori si lalele si maine ne adunam toti.



Stii, eu nu-mi mai aminteam ca de fapt tu ma puneai la invatat. Mi-a povestit azi Vali ca ma puneai sa invat la engleza.


Dar stiu ca tu m-ai invatat sa citesc. Si imi amintesc cand am cazut de pe pervaz, desi ai avut atata grija de mine. Si cand mi-ai dat rochita ta cea mai frumoasa pentru banchet.



Si ce nazdravanii faceam si ce rol a jucat cotorul cartii in faptul ca eu m-am lovit total nevinovat in clanta usii. Si operagiust. Si cum m-ai invatat sa fac baloane de guma. Si cum m'ai pregatit sa merg la petrecerea stil 20s.



Soro, ce sa mai zic?.. Doar ca te iubesc mult si ca iti multumesc ca m-ai crescut! Si ca am nevoie de tine. Si ca imi lipsesti. La multi ani!