vineri, 23 noiembrie 2007

Leapsa cu duminica

Ehehe, cum vedeti la commentul de la postul "recomandare" , Doina mi'a dat leapsa cu duminica :)

Adica... sincer si la obiect: votez sau nu votez duminica? Si eu discutam astazi cu o colega despre cum duminica e o zi sacra in care am putea sa ne odihnim decat sa mergem sa votam pe unii mai breji decat altii care sa cheltuie banii luati cu japca din salariile nostre si sa ne reprezinte prost in fata lumii.

Trecand peste strambaturile din nas normale la inghitirea (inca odata) in sec... am sa va spun ca duminica voi merge la vot.

De ce? Sa vedem...
- pentru a-mi exersa bruma de putere pe care o am prin votul democratic
- pentru ca daca aveam vot cenzitar m'as fi ofticat ca nu pot participa si eu la facerea tarii
- pentru ca e o chestiune de educatie, iar absenteismul (a se citi indiferenta mimat intelectuala) nu denota decat miserupism si nu ofera solutii, iar cei care ulterior se lamenteaza, isi merita soarta
- pentru ca m'am saturat si eu sa votez liste si sa subventionez dulcea atipeala din Parlament (sigur, si aici exista nuante si proiecte diferite, insa.. listele trebuie sa dispara)
- pentru ca, desi mi'e sila de votul de blam, ma bucur ca am totusi puterea de a alege raul cel mai mic.

Dau si eu leapsa mai departe Loredanei , lui Cristi, lui Marin si Mihaelei , dar si onor cetitorilor. Voi, sincer si la obiect, votati duminica sau ba? si mai ales....de ce?

16 comentarii:

Adina spunea...

Ma mai gandesc. Pesemne :)

Shadow spunea...

Unfortunate da...De si de multa vreme am o stare de miserupist cand vine vb de aceasta tara.Dar de cateva luni ma lovesc cat mai mult de capete seci care ocupa functii inalte si care te trateaza ca pe ultimul gunoi.Nu ca as spera sa iasa ceva bun dupa aceste alegeri.Dar inca suntem oameni si avenm dreptul sa visam.
Probabil ca cei care "trebuie sa iasa" vor iesi.

eu spunea...

Sigura ca DA. Cam din aceleasi motive pe care le-ai spus si tu :)

Anonim spunea...

Eh, mare problema.
Eu sunt de acord cu uninominalu'
Ash vrea sa stiu pe cine votez, nu sa votez o lista, dar, asta ar insemna ca trebuie sa ii cunoasc pe oamenii aia cand ca sa ii votez, ceea ce ar fi un full-time job de uitat la televizor si citit presa, pe care nu il pot avea asa ca ... e o mare dilema.
Ori votez ce e bine, dar dupa aia nu ma mai duc niciodata la vot ca nu am sa stiu pe cine votez, ori votez ce nu e bine, si am sa imi pot exercita totusi dreptul de vot pe viitor ...

cristi motca spunea...

Costinutza,

leapsa nu mai iau din 90 cind am votat ultima data...nu este nici miserupism, nici indiferenta mimat intelectuala, pur si simplu este o stare de negare a tot ceea ce inseamna politicul in viata mea personala si profesionala...si nu-mi vorbi de simt civic pentru ca nu am asa ceva...pe de alta parte este dreptul meu de a-mi exercita optiunea de non vot, ca forma de protest...depinde din ce punct de vedere privesti lucrurile.

costina spunea...

ai si tu dreptatea ta. din pacate insa.. ignorarea politicului nu'l va face sa dispara.

vali spunea...

salut si incep sa revin cu placere pe aici... spor si succes

Anonim spunea...

Costinutza,
Ce te nemultumeste la legea privind uninominalul adoptata de parlament, de tii mortis sa votezi duminica la referendum? Ti se pare ca e mai bine sa o luam inapoi, spre un partd, decat sa fie mai multi acolo, in parlament?
IM

costina spunea...

:) Ce sustin eu este:
1. trebuie sa ne facem educatia de a merge la vot (eu pentru acest drept as iesi in strada).
2. nu ma refeream numai la uninominal
3. nu vreau sa impun aici parerea mea cu privire la uninominal. Personal prefer varianta celor doua tururi de scrutin, dar faptul de a merge la vot nu inseamna ca trebuie sa o sustineti neaparat, ci sa va manifestati optiunea.

Mihaela spunea...

Costinutza, iti raspund aici la leapsa, cam cu intarziere :P
Aa vrea sa ma duc sa votez. It's the right thing to do. Sper ca sunt pe internet informatii despre sectiile de votare, pentru ca eu nu stiu la ce sectie sunt arondata. Probabil adanc de tot in Militari... :)
Te anunt diseara daca mi-am luat inima-n dinti sa ma duc in Militari sa votez. Wish me luck!

Mihaela spunea...

N-am votat. Ma bati? :)

blur spunea...

hehe .. nici io n-am votat :) ..
ma bati? ;))

costina spunea...

:)) si uite cum se face coada la mine la bataie.. makes me wonder :) si nici macar nu m'am oferit :))

bine, poate am fost un pic radicala in exprimare :) de data asta va iert dar sa nu se mai repete :) :) :)

blur spunea...

si uite ce bataie am ratat.
serios acum: eu nu am gasit inca un motiv pentru care sa votez..
poate pste 38654203988277399 ani.. cine stie?!

Shadow spunea...

Nu am mai ajuns la vot.Mi-am petrecut ziua partial in spital.So...stau si eu la coada:|

草蜢Jon spunea...

That's actually really cool!亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,
三級片,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,成人圖片區