luni, 11 august 2008

iadul e peste drum, in Georgia

Mi-au zburat pe la urechi in acest weekend vestile despre agresiunea rusa asupra Georgiei. Am aflat mai multe de la Adi si dateline.

Zice Adi sa semnam petitie. Zic si eu sa semnam. Nu ajunge la ONU sau la Putin, este insa o luare de pozitie a fiecaruia dintre noi. Ceva mai mult decat au putut mai-marii Romaniei. Probabil inca tremurand in fata telefonului rosu, asteapta de la tov. Putin indicatiile pretioase cu privire la ce reactii au voie sa aiba si ce ganduri sa gandeasca. Mi'e sila de mai-marii nostri.

Mi'e un pic sila si de noi. Nu mai cred in revolutii. Iesirile spontane pe strada cand oamenii nu mai pot? Acelea nu se intampla, se pare, decat daca sunt orchestrate de niste "buni organizatori". Nu iesim spontan pe strada sa manifestam anti-Putin si anti-razboi in secolul 21. Mi-ar placea sa dam cu oua in ambasada rusa, asa cum in tineretele mele de studenta la stiinte politice nu subsemnata, insa colegi de generatie, aruncau cu oua in ambasada americana la invadarea Irakului.

Haideti, fratilor, asta e chiar simpla! Nu trebuie sa alegem adevarul din gura mincinosilor care ni-l zic asa cum il vor ei. Adevarul e in fata ochilor nostri, chiar aici la Marea Neagra.

Dupa ce am facut ochii mari la minunile tehnicii moderne si "unitatea in diversitate" de la Olimpiada, parca nu'mi vine a crede ca Evul Mediu e atat de aproape de noi.

Sigur, putem sa argumentam ca Putin a avertizat cand cu Kosovo, dar ca si Bush a zis atunci.. si intre ce a avertizat Putin si ce a zis Bush...... oameni ca mine si ca tine, care nu dau doi bani nici pe Putin, nici pe Bush, traiesc sau mor in iadul de peste drum.

6 comentarii:

Anonim spunea...

In Georgia se plateste pretul tacerii cand cu Kosovo.Si daca ne place, si daca nu ne place, si daca suntem mandri de noi, si daca ne e sila de noi. Cand te faci sluga, nu poti fi si demn, in acelasi timp!

costina spunea...

hmm daca omuletii de rand ar face politica, as fi de acord cu tine. dar cand noi platim pretul politicii de varf.. parca nu mi se pare atat de justificat.

Anonim spunea...

nu prea are legatura titlul cu restu..puteai sa ii zici gerogia.(punct) sau mai stiu eu....hai ca sunt constructive si criticile

groparul intelectual spunea...

iaduri ca asta au fost si sunt peste tot in lume, nu are de ce sa iti fie sila de noi. tu vorbesti de asta tocmai pentru ca e peste drum. ai fi pus pe blog asta cu petitia daca australia invada papua noua guinee?

costina spunea...

nu. pentru ca e departe de noi si asta imi da senzatia de siguranta. cand se intampla langa tine insa.. lucrurile au alta greutate si parca sunt mai contagioase.

dar ai dreptate, viata umana ar trebui sa cantareasca la fel oriunde. din pacate insa, mi se pare ca incepe sa cantareasca intr'adevar, oriunde, la fel de.. putin

groparul intelectual spunea...

viata umana in general cantareste putin. adica sunt condamnati la moarte pe scaunul electric oameni care au ucis 3 persoane si sunt lasati in libertate altii care au ucis direct sau indirect mii, zeci de mii.
la fel de "indreptatite" sunt crimele in numele a ceea ce se cheama dumnezeu dar asta e alta poveste...