marți, 3 februarie 2009

Lepse de la cristinutza - personalitate si chestiuni livresti

Aveam doua lepse restante de la cristinutza. Filosoafa cristinutza zice sa vedem eu cum sunt. Cica sunt altruista. Eu o sa ii cred pe cuvant, cu mentiunea ca eu ma stiu mai carcotasa :)

Testriffic.com


Leapsa a doua, cu chestiunile livresti, mi cere oarece raspunsuri carturesti :) Ian sa vedem...


1. Care este cea mai buna carte citita de tine?
Cei trei muschetari - citita la 5 ani, m-a influentat foarte puternic, mi-a hranit visele copilariei si m-a definit pe alocuri. La partea cu prietenia sunt virusata definitiv si irevocabil. La cea cu personalitatea gurmanda sunt in plin tratament :)

2. Ai facut cadou carti?
Da, ultima oara i-am daruit surioarei mele cartea "Manager contra curentului".

3. Care este viitorul literaturii?
Pfiu, nu stiu ce sa zic, intre Coelho si unele ciudatenii de-a dreptul bizare din literatura contemporanta. Pana la urma, atata timp cat ne poate transporta in alte lumi si da aripi, literatura are un viitor (si noi la fel).

4. In ce limbi ai citit carti?
Romana si engleza.

5. Ce carti “celebre” nu ti-au placut?
Romanul Ion. E o poveste absurda, cu oameni absurzi si deprimanta pana la maduva oaselor. La aceeasi categorie as include Tess of the D'Urbervilles.

6. Ce tara a produs cea mai buna literatura?
Eu am citit destul de multa literatura americana si englezeasca. Asta nu ma indreptateste sa decid ce tara a produs a mai buna literatura, si n-as putea sa ma pronunt in necunostinta de cauza.

7. Iei notite din cartile pe care le citesti?
Imi notez ce mi se pare important, si, mai ales, impartasesc cu cei dragi.

8. Cam cate carti ai citit pana acum?
Multe, nu le-am numarat. In copilarie citeam foarte mult. Mai citesc si acum, dar in ultimii ani am citit mai putin din placere si mai mult cu scop precis: carti de dezvoltare personala, de finante, de tot felul de analize.

9. Cu ce carti ai dormit in brate de plictiseala?
Cu cele de la scoala :)

10. Ce inseamnă cartile pentru tine?
Inseamna o extensie a lumii in care traiesc, ma simt ca si cum as fi fost si in alte locuri, ca si cum as fi trait si alte vieti.



11. Care este cea mai scumpa carte pe care ai cumparat-o?
Cred ca este vorba de dictionarul englez-roman al lui Levitchi. Eram la scoala si imi cumparam carti cu banii din meditatii. Am visat dictionarul acela pana cand am reusit sa mi-l cumpar.

12. Care este cel mai tare final la o carte citita?
Unul fericit :)

13. Care este cea mai influenta carte citita de tine?
Hmm nu sunt sigura ce inseamna. Daca cea mai influenta inseamna si cea mai populara, atunci cred ca e vorba despre Biblie.

14 Care scriitor te-a influentat cel mai mult ?
Jules Verne.

15. Cat de repede citesti o carte?
Foarte repede. Stau foarte prost la capitolul rabdare, nu rezist la descrieri lungi, si, daca nu termin o carte in maximum o saptamana, inseamna ca nu ma intereseaza suficient si sunt sanse sa o abandonez.
Imi amintesc ca am luat Dracula in brate intr-o dimineata pe la ora 6 si nu m-am ridicat de acolo pana nu am terminat-o, candva in urmatoarea dimineata.

16. Poate literatura sa schimbe lumea?
Parerea mea este ca literatura schimba lumea, pentru ca are potentialul de a-i schimba si pe cei care o conduc.

Dau si eu lepsele mai departe Zmeurei, Lucianei si lui Marin. Si lui Andi.

4 comentarii:

Anonim spunea...

multumesc pntru leapsa. suna foarte interesant. asap o s-o preiau

gmmail spunea...

Offf... Am o problema tehnica in Dashboard. Unele dintre commenturi mi le supune aprobarii. Nu stiu de ce. Si cum nu am prea intrat acolo abia acum am vazut! So... leapsa, zici... Oki! Onorat s-o primesc. Multumesc... Sa vad daca ma descurc!

Anonim spunea...

aoleo cate cosmaruri am avut eu din cauza lui Ion... si de la prof si de la roman.

Anonim spunea...

pai si colegele tale daca ma recunosc ca ffind din aceasi corporatie si se vor plange la compliance? :)) chiar daca nu au nicio sansa sa faca ceva pt ca sunt departe :P