vineri, 3 iulie 2009

Ziua Justitiei...

Ne informam din presa ca s-a renuntat la manifestarile Zilei Justitiei din solidaritate cu deficitul bugetar.

Ce inseamna asta? Inseamna ca, daca nu era criza, performanta justitie romaneasca ar fi trebuit sa dea un mare bairam, in valoare de 150.000 RON.

Motivul pentru care s-a renuntat la aceste manifestari nu tine nici de raportul asupra justitiei in Romania si Bulgaria, inaintat Comisiei Europene de catre Center for European Policy Studies, si care nu ne onoreaza.

Nici de faptul ca, la doi ani dupa ce a accidentat mortal o tanara pe trecerea de pietoni, Maria Straus primeste condamnare cu suspendare (*adica, daca mai omoara pe cineva, urmeaza sa fie incarcerata. Altminteri, nu va vedea niciodata interiorul unei inchisori).

Nici de faptul ca Florin Neacsu a ucis o mama si pe fetita ei, circuland pe contrasens peste viteza legala si cu permisul suspendat. Si el va fi incarcerat daca mai omoara pe cineva.

Manifestarile de Ziua Justitiei s-au suspendat din motive financiare. Nu din alte motive. Nu se ridica semne de intrebare cu privire la ce fel de zi a justitiei am putea avea, atata timp cat justitia insasi este un mare semn de intrebare in tara asta.

Domnilor judecatori, inamovibili si care nu trebuie sa dati socoteala nimanui decat zeului ban, sunt convinsa ca in anii ce vin va trece criza si veti avea fonduri sa organizati cate zile ale justitiei vreti.

Poate veti reusi sa aveti si putina justitie pe la aceste zile; desi este evident ca nu e musai.


www.implica-te.com

Un comentariu:

cristinutza spunea...

ai o leapsa la mine :)