luni, 18 februarie 2008

kosovo si pensiile voluntare..

Vorbeam zilele trecute cu un prieten si ii povesteam cum mi'am facut eu pensie voluntara si ce o sa fac eu cu ea cand o sa vina timpul. cum o sa pun eu pe toata lumea sa'si faca pensie, caci asa e bine si frumos si asa se cuvine.

si ii ziceam ca eu la pensie nu vreau, ca in reclamele alea, placa si cadru si sa stau sa ma uit pe vizor, ci mai degraba sa predau mostenitorilor cheile de la casa si, ca un suflet caritabil ce sunt, sa iau un biet student amarat si sa'l duc sa'i arat lumea :)

si m'a intrebat prietenul in cauza ce o sa fac eu cu pensia (sau ce pensie o sa mai am) daca o sa fie razboi. eh, n'o sa fie razboi, ce razboi si de unde asa ganduri sumbre? el mi'a zis ca o sa se ceara kosovo la autonomie, si dupa ei si altii asemenea. eh, nu se poate.

ne imaginam ca exista un masterplan acolo undeva, ca cineva acolo sus le'a prevazut pe astea si stie sa le gestioneze. asa sa fie?...

azi dimineata vad la televizor cum tinerii maghiari se cer la autonomie. Putin critica deciziile mai-marilor UE si avertizeaza ca evenimentele din kosovo si de pe langa vor fi doar modelul dupa care vor copia si altii. Si intr'adevar, valuri-valuri, altii copiaza. Citez din Cotidianul:

"Abhazia si Osetia de Sud au anuntat imediat ca vor cere ONU si Rusiei sa le recunoasca independenta. Guvernul regional basc a declarat ca evenimentul de duminica este „o lectie de urmat“: „Vointa cetatenilor este cheia rezolvarii problemelor politice“, a afirmat purtatorul de cuvint al acestuia. O pozitie similara au avut autoritatile din Nagorno-Karabah".

nu ma pricep eu sa fac o analiza a situatiei, dar astept sa vad de la cei care se pricep, cel mai degraba de la Adi si Doina.

mai departe... Doamne ajuta!

PS: ma intreb si eu ca omul.. daca lucrurile astea s'ar fi intamplat inainte de aderare.. am mai fi noi in UE?...

3 comentarii:

Anonim spunea...

Hehe, pensia, ce iluzie !!!
In primul rand vreau sa spun ca noi traim ACUM si numai ACUM. Orice am face pentru un viitor indepartat sau pentru a intdrepta ceva din trecut este irelevant.
In al doilea rand, viitorul ascunde nenumarate posibilitati. Poate o sa mor inainte de pensie, poate o sa fiu sanatos, am sa traiesc mult si am sa fiu bogdat si nu o sa am nevoie de pensie, sau poate o sa fie un razboi intre timp si pensia mea o sa dispara, sau pur si simplu o sa dea banca faliment.
Printre toate astea exista o unica posibilitate ca sa am o viata atit de sanatoasa, de plictisitoare si lipsita de evenimente, incat chiar o sa ies la pensie si o sa beneficiez de ea.
Hmm ... de ce as paria eu pe aceasta unica varianta ? Ok, poate ca mai joc din cand in cand la loto, dar asta mi se pare ca ar fi ca si cum as juca o singura data la loto, si anume peste 35 de ani, iar acum platesc rate la acel tichet, dau avansul, si platesc destul de mult.
Chiar am nevoie sa fac o investitie si sa traiesc cu teama 35 de ani ca poate o sa ii pierd ? Mai ales ca eu nu cred ca o sa ajung la 65 de ani ...
NU !!! Nu ma intereseaza pensia si nici nu tin ca viata sa ramana neschimbata sau societatea indeajuns de mult ca sa prind o pensie ! NU ! Vreau schimbare, si surprize ! Si aleg sa traiesc acum si sa ma bucur de ce am.
Kosovo ? whatever, chiar nu conteaza. Ce am, am pentru ca am, nu penru ca a fost pace si am reusit sa acumulez, ci pentru ca pot si voi putea intotdeauna.

O semnez si o dau anonima,
Andi.

costina spunea...

nu pariez totul pe pensie. e .. worst case scenario. daca mor, banii se duc la beneficiari. dar daca nu..acum doesn't last forever. si atunci, plan B - vezi mai sus varianta cu studentul.

ah, si inca ceva, cand o sa fii batran si fara pensie :) sa nu vii sa'mi amintesti ca eu am si tu nu :) :) :)

Anonim spunea...

"nu pariez totul pe pensie. e .. worst case scenario. daca mor, banii se duc la beneficiari. dar daca nu..acum doesn't last forever. si atunci, plan B - vezi mai sus varianta cu studentul."

Asta este o poveste pe care o vand reprezentatntii bancilor pentru at-i vinde o penstie.

"ah, si inca ceva, cand o sa fii batran si fara pensie :) sa nu vii sa'mi amintesti ca eu am si tu nu :) :) :)"

Hehe, si chestia asta cu greierele si furnica e foarte veche.
Cand ma uit la bunici si parinti ... sa zicem ca nu vreau sa ajung ca ei, sa traiesc dintr-o pensie. Mai bine lipsa.

&i