vineri, 15 februarie 2008

piua la birou

cica in State e o chestie, poti sa'ti iei o zi (sau doua, nu sunt sigura) concediu pe an pentru lipsa de chef la munca. sunt zile in care pur si simplu nu reprezinti nici o valoare adaugata pentru societate, vrei doar sa dormitezi cu burta la bec si sa meditezi la cate'n luna si'n stele, fara vreo directie clara sau vreun scop productiv.

si, cum ziceam, daca te trezesti intr'o dimineata si te simti ca o cizma, suni frumusel si ceri PIUA. ai voie piua, cum ziceam, o zi sau doua pe an.

azi eu ar trebui sa fiu in piua. nu se leaga nici un neuron, nici o idee, nu ma pot concentra sa citesc, noroc ca nu tre sa produc ceva memorabil astazi. caci..memorabil ar iesi :)

mi'amintesc ca aveam o carte "Ghid de supravietuire la birou", cu sfaturi practice si de duh pentru atari situatii. Adina, vreau cartea inapoi!!!

Mi zboara gandul la cartea de la Cotidianul, de miercurea asta. Au scos o antologie de texte de amor scrise de diversi consacrati. Foarte draguta antologia. M'am cracanat de ras azinoapte citind corespondenta Eminescu - Micle. Dragute porecle isi dadeau (ex: Tropotzel) si :) mai ales scuzele lui sunt fenomenale - daca vrei sa fii iertat de iubita, scrisorile lui sunt o valoroasa sursa de inspiratie.

Am citit mai departe din Jurnalul lui Adam si al Evei, de Mark Twain. Foarte actuala toata povestica.

Va citesc putin si voua din Jurnalul lui Adam:
"Mi-am construit un adapost impotriva ploii, dar nu m'am putut bucura de el in pace. Noua creatura l'a invadat. Cand am incercat sa o dau afara a inceput sa verse apa din gaurile cu care se uita, stergandu'se cu dosul labelor, si a scos un zgomot ca acela al animalelor cand sunt in pericol. Mi'as dori sa nu vorbeasca. Vorbeste intruna."

Nu va pot citi mai mult, caci nu sunt obisnuita cu materiale pe sub birou (nici in scoala nu aveam prea mare succes la copiat), dar va recomand cu caldura sa continuati voi.

gata cu blogul azi, ma intorc la piua mea :)

Un comentariu:

E. Adam spunea...

Eu obisnuiesc sa imiiau liber cand nu am chef de munca si stiu sigur ca nu dau randament in ziua aceea.Din pacate mi se scade din concediul pe anul in curs.Dar nu-i bai pentru ca ziua urmatoare revin cu forte noi.E omenesc sa nu ai chef si sa nu te simti la parametrii functionali.Chestia cu copiatul nici nu cred ca era nevoie.Aveai memorie foarte buna.Cartea de la cotidianul...din pacate am ratat-o.Daca nu o mai gasesc pe undeva sa o cumpar, poate gasesc pe cineva sa imi imprumute. :p