joi, 13 martie 2008

Oda pentru Liliput


in lumea mea mica, oamenii mici fac sa se intample lucrurile mici (si unele lucruri mari).

cand eu gandesc ganduri mici (si unele mari) cu capul meu mic si simt trairi mici (si unele mari) cu inima mea mica, oamenii mici sunt ochii mici care ma privesc si urechile mici care asculta gandurile mele mici de om mic cu puteri foarte mici.

oamenii mici, cu puterile lor mici, fac sa se intample lucrurile mici (si unele lucruri mari).

oamenii mari, sus sus in lumea lor mare, nu stiu despre noi, oamenii mici, despre gandurile si trairile noastre mici (si unele mari).

oamenii mari, cu puterile lor mari, nu misca nimic in lumea noastra mica.

noi, oamenii mici cu puteri mici, nu depindem de oamenii mari cu puterile lor mari, si nu ne asteptam ca ei sa miste vreun lucru mic (sau mare) in lumea noastra mica.

eu, om mic din lumea mica, vreau sa multumesc astazi, din toata inima mea mica, oamenilor mici care, cu puterile lor mici, fac sa se intample lucrurile mici.. SI UNELE MARI!

2 comentarii:

E. Adam spunea...

Dupa cum am spus...Oamenii mici fac lucruri marete.Usually cei mari isi atribuiesc meritul pentru tot ceea ce fac cei mici.

Anonim spunea...

Daca om mare inseamna doar putere economica , politica , atunci ma bucur, sincer ca marea majoritate suntem mici.
Vedem in fiecare zi imagini ale maretiei lor , incat deseori raman cu un gust amar. Nu din cauza ca multi dintre dei"mari" au importante resurse financiare, ca ingaima tot felul de discursuri penibile, ci pentru faptul ca ne jignesc cu suficienta lor propria noastra inteligenta. Incerc sa stau cat mai departe de astfel de oameni , desi , marturisesc ca e din ce in ce mai greu...Evident ca maretia consta in posibilitatea de a construi ceva durabil! Si cand construiesti ceva durabil , ai nevoie de SUFLET!