marți, 18 martie 2008

poveste fara sfarsit


am scris cu ceva timp in urma aici despre sora si nepotica mea, foarte dragi mie, luate de langa noi de un accident de masina.

nu v'am povestit ce s'a intamplat de fapt atunci si mai ales de atunci.

ce s'a intamplat atunci:

20 decembrie 2005 seara: Eliza, sora mea si Gabita, fetita ei, in masina surorii mele, veneau din Pajura in Berceni sa facem planurile de Craciun. In fata liceului Caragiale, in buricul capitalei europene, un Porche intra in mare viteza pe contrasens. Eliza a fost ucisa pe loc. Gabita a rezistat conectata la aparate in stare de inconstienta timp de 3 zile. Apoi si-a urmat mama in cer.

Dupa cele crestinesti, am inceput sa facem demersurile necesare in justitie, in ianuarie 2006. Documentele constatatoare spun clar ca singurul vinovat pentru acest accident este NEACSU FLORIN, 25 de ani, care locuieste pe strada Bucegi si care conducea automobilul Porche. La momentul accidentului, Neacsu Florin avea carnetul auto suspendat - cu o luna in urma fusese prins conducand cu 131 km/h.

Cu toate acestea, primim amanari peste amanari, incat inceperea urmaririi penale are loc de-abia in octombrie 2006 (la 10 luni de la accident!!).

Prima sentinta - iulie 2007: 2 ani si jumatate cu executare.
Apel - octombrie 2007: o exprimare de specialitate, ceva gen cu suspendare, oricum, fara privare de libertate.
Recurs - februarie 2008: 2 ani si jumatate cu executare. In 24 de ore ar trebui sa fie inchis. Neacsu Florin, care locuieste pe strada Bucegi, nu s'a prezentat la proces.

Martie 2008: suntem citati la proces din nou - Neacsu Florin a depus "contestatie in anulare".

Mama s-a preocupat de acest proces mai bine de doi ani de zile. Full time job. De atatea ori dosarul a fost directionat la instanta gresita, de atatea ori nu a gasit dosarul acolo, de atatea ori a fost tratata cu indiferenta, sfidata in tribunal de Neacsu si avocatul lui (nu va ganditi ca s-a comportat ca un om cu remuscari..), de atatea ori a asteptat in conditii grele afara, sau pe la usile justitiei. Mama - o femeie bolnava, singura dintre noi care a avut timpul fizic necesar si taria psihica de a merge mai departe in orice conditii.

Cand, la recurs, a primit 2 ani si jumatate cu executare, am considerat ca e putin, dar macar va plati cumva pentru ce a facut.

Azi am aflat ca a fugit din tara.

Nu mai am cuvinte, ma simt neputincioasa, parte dintr'un joc absurd. Imi vine sa renunt la tot, la speranta, la viata. Ce pot sa fac?! Am senzatia ca, odata cu ele, mi'a luat dreptul la o viata normala.

Ceva in mine se prabuseste intr'un mare hau. Stiu ca nu ar trebui sa cedez, sa renunt dar... uneori e foarte foarte greu.

28 de comentarii:

Anonim spunea...

Imi pare rau pentru noua veste. Din pacate insa astfel de situatii sunt mai dese decat s-ar crede. Si nu doar de acest gen, ci situatia in care o persoana scapa nepedepsita - in general.

Ar trebui insa sa te gandesti la sora si nepoata - ele cu siguranta ar vrea ca tu sa ai speranta in continuare si sa incerci sa te bucuri de viata.

Fruntea sus si incredere ca totusi cineva acolo sus vede.

Anonim spunea...

Crede`ma.
Nu a fugit din tara.
A mers chiar incet.
Asta e Romania.

Roxana

Anonim spunea...

Imi pare rau sa citesc vestile acestea. Sa stii, insa, ca Dumnezeu nu doarme.

E. Adam spunea...

Din pacate Dumnezeu nu are nicio legatura cu cele intamplate.Justitia romana este de c****,iar cei ce trebuiesc sa plateasca pentru infractiuni scapa foarte usor.Mai ales daca mai au si rude sus puse.
Dar Loredana are dreptate cu ce ar fi bine sa faci.
Din pacate oamenii nu mai au frica nici de justitia creata de oameni nici de cea divina.

ines spunea...

Imi pare rau ca trebuie sa treci prin asa ceva. Sincer... nici macar nu am puterea sa ma pun in locul tau. Iar cele citite ma fac sa imi intaresc ideea ca tot in ceea ce se spune despre Romania nu este nimic preconceput...

Iti doresc sa fii puternica!

costina spunea...

Multumesc pentru gandurile bune!

Anonim spunea...

iti descopar d-abia acum blogul si citesc ceva atat de trist.

imi pare rau pentru pierderile suferite si pentru nedreptate

Anonim spunea...

:( Of, atata nedreptate imi provoaca greata. Nu stiu ce as putea sa iti spun, decat ca la un moment dat viata si Dumnezeu il vor pedpsi pe acest individ. Nu scapa nimeni. Pacat ca sora si nepotica ta au sfarsit nevinovate, pacat de mama ta care pe langa durerea cu care s-a confruntat, a trebuit sa indure si oboseala si sfarseala fizica. Atata pot sa iti spun: linisteste-te, trage aer in piept si lasa viata sa isi urmeze cursul. Il va pedepsi mai crunt decat orice om va putea. Sunt sigura de asta. Capul sus. ;)

Unknown spunea...

Imi pare rau pentru ce ai patit. Sunt alaturi de tine de cand am aflat cumplita veste, din 2005, si, desi nu ne cunoastem personal, prin intermediul unor persoane am reusit sa-ti cunosc drama. Sunt constienta ca nu pot sa-ti alin suferinta prin cuvinte, dar ar trebui sa te gandesti la ingerasul care te vegheaza si care, sunt convinsa ca nu ar vrea sa te vada in starea aceasta de disperare, fara speranta in viitor. Stiu ca este greu, dar ar trebui sa-ti aduni fortele si sa mergi mai departe. Asta ar fi vrut sora si nepotica ta.
Ar trebui sa stii ca in tara asta de tot c***** justitia=zero. Dar mergi mai departe; Dumnezeu vegheaza si raspalteste pe fiecare dupa cum merita.

costina spunea...

dragutelor, va foarte multumesc pentru incurajari si gandurile bune. Si eu sunt facuta sa iau partea buna a lucrurilor si oricum, cineva acolo sus nu te lasa sa cazi chiar atunci cand crezi ca ar trebui. Cam aiurea, dar viata merge inainte oricum.
Stiu ca Dumnezeu va avea grija de el, dar sper ca lucrurile sa nu ramana chiar asa. Am sa va tin la curent.

Inca odata va multumesc pentru gandurile voastre - ajuta mai mult decat ati crede!

Edith spunea...

Imi pare sincer rau pentru ce s-a intamplat. Trebuie sa crezi cu tarie ca mai devreme sau mai tarziu ficare platim pentru ceea ce facem (bun sau rau - what goes around comes around). Si oricant de trist ar parea nimic nu e intamplator pe lumea asta...

Anonim spunea...

intr-adevar poveste fara sfarsit.Nu stiu daca noi am simtit toata drama asta si mai ales batjocura care a urmat dupa accident cat mama care tot timpul a sperat ca va fi pedepsit si a alergat prin tribunale. A fost mai puternica decat noi si a suportat toate mitocaniile lor, raspunsurile ironice date de Neacsu gen "nu stiu, nu pot preciza, nu imi aduc aminte, nu ma pot pronunta"....Doi ani si jumatate ptr ca ai luat doua vieti...Mi se pare strigator la cer si am incetat sa mai vorbesc sau sa mai ma gandesc la ceva legat de el.LA un moment dat ma gandeam ca poate se caieste ptr ce a facut dar acum cand am aflat ca el nu a stat nici macar o zi in inchisoare desi sentinta se daduse de 1 luna mi-am dat seama ca el NU ARE NICI O LEGE. ASta e adevarul scarbos si dureros.In ROmania se respecta legea banului si legea nesimtirii impise la extrem. Sunt sigura ca nu are nici un resentiment ptr ce a facut si ca va continua sa incerce sa se sustraga sub orice forma posibila sau imposibila.PE fete nu ni le mai aduce nimic si nimeni inapoi....dar e pacat si trist sa te gandesti: traim intr-o jungla inconjurati de hiene fara simturi,fara reguli,fara respect

Anonim spunea...

Costinuta draga mea, prietenii sunt mereu alaturi de tine si te sustin. Ma rog, macar unii dintre ei. Sper ca in final se va face ... ceva ... dreptate nu se poate face. Nimeni nu trebuie sa treaca prin asa ceva.
Imi pare rau.

Anonim spunea...

Din pacate in acel moment inca eram eleva la acel liceu si imi aduc aminte si acum cu tristete imaginea pe care am vazut-o, imginea de la locul accidentului. Trebuie sa fi fost greu insa din pacate viata nu este dreapta si nu intotdeauna persoanele dragi ne raman alaturi. Trebuie insa sa ai puterea sa intelegi ca viata trebuie sa measrga mai departe si ca totul o sa fie bine atunci cand o sa va intalniti din nou

Anonim spunea...

acum am citit si eu adevarata poveste a acestui accident...am un gol in stomac...il cunosc personal pe acest individ si este o mizerie...credeti ma,va plati pt ce a facut...imi pare rau pt pierderea suferita!!!va doresc mult curaj si putere de a merge inainte!

costina spunea...

Anonim, din pacate nu stiu cine esit. Ma intriga faptul ca spui ca il cunosti pe neacsu. Din pacate, procesul a fost inchis definitiv, nu stiu ce optiuni mai avem, decat sa strigam in gura mare ca nu e ok ce s-a-ntamplat. Te rog, daca vrei sa luam legatura, lasa'mi aici un contact al tau.

Costina

Anonim spunea...

din pacate nu l cunosc dintr o situatie prea draguta,si nu mi e prieten...a incercat sa ma "cumpere" cu banii lui,la fel cum a facut probabil si cu procesul...singurul lucru pe care l stiu,este ca acea masina care a fost implicata in accident,tocmai i o facuse cadou unei amante...un nenorocit...nu stiu daca e ok,ca v am vorbit,nu stiu ce gandesti despre mine,singurul lucru pe care l stiu e ca am si eu doua surori si as innebuni daca li s ar intampla asa ceva...nu pot decat prin putine cuvinte sa va spun ca ma doare ce vi s a intamplat si ma rog la dzeu sa fiti puternici...

Anonim spunea...

Am intrat intamplator pe blogul tau, cautand pe google ~Costina~, nume pe care vreu sa-l dau fetitei mele (sunt insarcinata). Ce vreau sa-ti spun este ca de o ora citesc si plang...nu stiu ce sa-ti spun care sa-ti aline durerea, dar as vrea sa te pot strange in brate, sa plangem impreuna. Dumnezeu sa va aiba in paza, si sa va aline suferinta!

costina spunea...

Iti multumesc mult pentru gandurile bune si pentru imbratisare! Din pacate, timpul nu se poate da inapoi.

Nu te mai intrista, ca o superi pe fetita ta. Mie imi place ca ma cheama Costina, si daca ii pui mai multe randuri de nasi, mi-ar placea sa candidez!

Anonim spunea...

Dupa ce am citit cele scrise de tine am ramas uimit,este vorba despre Neacsu Florin de pe strada Bucegi nr 67 sector 1?Daca da parintii lui sunt niste oameni ff influenti (tatal lui lucreaza in Politie!!!!)miram-as ca Florin (fostul meu coleg de liceu)sa faca puscarie.Oricum miseleste din partea lui ca a fugit din tara!Ce s-a mai intamplat cu mama ta?

costina spunea...

ehe, din pacate povestea nu s-a incheiat acolo. Si nu e cazul sa te miri, intr-adevar, Neacsu Florin de pe strada Bucegi nu face inchisoare.

Neacsu Florin de pe strada Bucegi s-a intors in tara, linistit, a contestat decizia de incarcerare, i s-a dat castig de cauza si este liber ca pasarea cerului sau ca orice altceva.
Mama se tine tare, ca avem nevoie de ea. Ce o fi in sufletul ei numai ea stie.

Anonim spunea...

Nu imi vine sa cred ca in tara asta banul face totul!Adica tu omori un om (si daca ai bani nu faci inchisoare)si scapi liber ca pasarea cerului!!!Cum poate fi constiinta ta cand in ochii tai piere un om!?Nu sunt invidios pe "averea" lui Florin N. dar chiar nu se poate asa ca sa scape fara nicio o zi de puscarie cand ai bagat in mormant un om!!!1Apropo Florin N. si parinti lui(detinatori ai firmei NEF Construct)isi modifica ceva la casa si au umplut strada cu betoanele si praful lor si smecherasi de judecatori il scot basma curata intr-o ,nu ma jejez sa spun,crima!Mult succes tie si mamei tale in acest proces!!!

costina spunea...

Nu un om a bagat in pamant, ci doi: pe sora mea si pe fiica ei de 11 anisori.

Din pacate, nici o urare nu ne mai poate ajuta, procesul e incheiat, nu mai sunt cai de apel/recurs/contestatii.. si procesul este tot ingropat.

Anonim spunea...

Cateodata justitia este asa de corupta ca nici macar doua crime nu il baga la zdup pe nenorocitul cu bani,care comite aceste fapte marsave.Din fericire noi romanii suntem un popor credincios si asteptam ca "justitia divina" sa-i devina de hac acestui ,fara retinere o spun ,criminal!!!Va doresc sanatate tie si familiei tale si un pios gand celor pe care le-ai pierdut din cauza lui Neacsu Florin.Si poate n-ar strica sa-i mai publicam o data adresa ca lumea sa stie unde sta aceasta lichea cu bani Strada Bucegi nr 67 ,sector 1 Bucuresti.Cautati pe Google Maps strada sa va fie usor sa vedeti unde sta un "murder".

Anonim spunea...

pai si nu facem ceva

Anonim spunea...

Acest Florin Neacsu,defapt un tigan nenorocit care minte fara niciun fel de scrupule nu plateste angajatii,sa nu cumva sa va bata gandul sa va angajati la acest sarlatan nenorocit ,intarzie cu banii ,banii ii da cu taraita sau de loc intrun cuvant un nenorocit impreuna cu coada dragos ,minciunescu si alti nenorociti

Anonim spunea...

SE STRANGE LATUL!

Anonim spunea...

anomim din 18 februarie 2015 se pare ca si tu esti un nenorocit atata timp cat judeci niste oameni care nu si-au primit salariile si nu au de-a face cu acest sarlatan Florin Neacsu. Hotului de hot ii e frica. Daca nu ai observat aici este vorba de o crima nu ca ai luat tu banii cu taraita.
Toti vor primii intr-un final ce merita. Dupa fapta si rasplata.
La puscarie cu toti criminalii!