duminică, 27 iulie 2008

mad as hell

Ma tot intreb, de cateva zile bune incoace, despre cum ar trebui sa ma adaptez mai bine la mediul in care traiesc. Stiti rugaciunea aceea: Doamne, da'mi puterea de a schimba ceea ce poate fi schimbat si intelepciunea de a accepta ceea ce nu poate fi schimbat (*versiune adaptata conform cu posibilitatile memoriei mele).

Ne bombardeaza TV-ul cu reclama de la zapp fixtel:


..si ma intreb si eu cum s-au gandit cei de la marketing de la zapp la aceasta reclama. S'au intrebat cine este targetul. Pai cine sa fie? Niste bullies, care apreciaza neanderthalul care le ofera serviciul/produsul, si care este - fara indoiala - un model de succes pentru audienta target.

De ce sa ne mai miram ca avem candidati precum Vanghelie sau Beccali, de ce sa nu fie maine pe postere in campaniile electorale chiar Copilu' Minune?

Chiar zilele trecute, intr-un pretentios mediu corporativ, am avut imaginea clara a unor persoane care se considerau cumva deasupra celorlalti, si aveau un drept divin de a se comporta ca atare.

Concluzia este ca atunci cand taci in loc sa tzipi si sa iti pui poalele in cap NU ai ultimul cuvant, ceea ce se traduce prin infrangere. Nu mai conteaza greutatea argumentelor, ci inaltimea decibelilor si ignorarea bunului simt.

Tre' sa fii dur, domne! Ca asa te'a facut mamica ta, mai destept si mai presus decat ceilalti, iar libertatea ta nu se opreste unde incepe libertatea lor. Scopul lor in viata e sa te serveasca pe tine si sa iti tolereze toanele, pornirile violente, limbajul injositor, sa "te ia asa cum esti" - ca doar tu poti fi asa, ei nu au capacitatea de avea un astfel de comportament, si acesta e singurul motiv pentru care ei se poarta cu respect, nu ca se cenzureaza acolo unde tu nu esti in stare!

Nu inteleg de ce ar trebui sa mai educam copiii intru bun simt si politete, cand acestea sunt atributele celor tacuti, in timp ce aceia care ocolesc regulile si tzipa din rarunchi sunt vazuti ca niste exemplare puternice si de succes. Desi mi-ar fi sila sa imi vad copiii afisand astfel de comportamente, poate ar fi mai usor de suportat decat sa'i vad calcati in picioare de aceia care nu au primit cei 7 ani de acasa.

ce sa zic... I'M MAD AS HELL AND I CAN'T TAKE IT ANYMORE!!!

Niciun comentariu: