miercuri, 21 ianuarie 2009

Yesman

De ce sa faci un film despre a spune "Da" intr-o lume in care se vand bine cursurile de a spune "Nu"? In plus, in situatia economica actuala, as zice ca America s-a descurcat chiar prea bine sa spuna "Da" si celor mai neverosimile aplicatii de creditare.

Si, mai ales, ce face eroul nostru cand propunerile carora le spune "Da" se suprapun? Undeva, in culise, are probabil ca o secretara care ii face ordine in agenda, si ii suna pe omuletii suprapusi sa le spuna rusinosul cuvant "Nu". Nu mai vorbim despre usurinta cu care asimileaza lucrurile noi, devine fluent in koreana, invata sa cante la chitara, invata sa piloteze..

Si totusi.. filmul Yesman mi-a facut o mare pofta de a spune "Da" oportunitatilor. De a face mai usor pasul catre necunoscut. De a invinge instinctul sa ma apar cu un mare si puternic "Nu" de orice lucru la care nu m-am gandit macar cinci minute.



Filmul mi-a parut o versiune ceva mai realista a lui Matrix. "Da" este pilula albastra, si, acceptand provocarea, descoperi ca poti face orice.

"There is no spoon."



Disclaimer: Sigur, exista si o portita de scapare: "Can't say No if you don't want to."

Un comentariu:

Anonim spunea...

desi personajul principal este jucat de un actor care nu-l suport dupa seria Mask .... in YesMan a iesit chiar ok... mai ales cand si-o lua peste bot . Merita vizionat !