joi, 16 aprilie 2009

Consumatorul - specie pe cale de aparitie?

In seara asta, citindu-l pe IM, am avut o revelatie. IM se defineste candid si relaxat ca un simplu (si mare) consumator (de SF).

"Sunt mare consumator de SF. In toate formele lui-literaturã, muzicã, picturã. Dacã se manifestã şi altfel, îl consum şi altfel.

Când zic “consumator”, înţeleg…consumator.

Nu critic, nu priceput, nu autor/scriitor/compozitor, ci chiar consumator.

Tot aşa cum sunt consumator de guvizi. Ceea ce nu înseamnã cã ştiu din ce se fac guvizii, sau cum trãiesc ei, sau ce apucãturi au ei, sau cã…aş fi eu însumi guvid, sau cã, dacã aş fi eu guvid, aş fi mai bun decât guvizii! Pur şi simplu, consumator."

Si atunci de unde revelatia? Pai din faptul ca eu n-am prea auzit de "consumatori" in Romania. Decat pe la Protectia Consumatorului, si acolo numai cu numele. Am auzit numai de masteranzi/doctoranzi sau de habarnisti. Romania imi pare impartita in extreme, ne lipsesc clasa de mijloc si moderatia.



Vreau sa ma alatur speciei lui IM si sa ma declar chiar de astazi ..consumatoare? .. Oricum, membra a speciei consumatorilor. Sunt mare consumatoare de dezvoltare personala (desi nu sunt nici coach, nici guru) si de implicare (desi nu sunt vreo figura revolutionara) si de alte lucruri. Asta nu inseamna ca stiu din ce se fac guvizii, sau din ce traiesc ei sau ce apucaturi au ei, sau ca as fi eu insami guvid.

Cei care se simt guvizi, pardon, consumatori, se pot manifesta in consecinta aici sau la IM.

2 comentarii:

Alina spunea...

hehe tare subiectul asta...intr-adevar suntem inconjurati de oameni cu aspiratii mari ceea ce nu e deloc rau. Din pacate, cateodata din dorinta de a ajunge acolo unde isi doresc, unii uita unde sunt in prezent si multi "sunt" specialisti, experti, genii neglijand partea de educatie ( ma refer la toate formele de educatie). Stii cum e ..Fake it till u make it

costina spunea...

Asa e. Suntem obligati prin lege sa facem master ca sa avem studiile recunoscute!

suntem o natiune de masteranzi, toti trebuie sa trecem prin inaltele institutii de invatamant, de unde si rebuturile de care vorbesti.