vineri, 12 octombrie 2007

momente de inspiratie - pay it forward

Ce face omul cand nu poate dormi?... o sa credeti ca sunt o nedormita, dar nu e asa, in general ma bucur de somnul meu :) si diminetile sunt superbe cand incep dupa 10 :)

azi, traind inca o exceptie de la regula de mai sus, am revazut filmul "Pay it forward". Se pare ca se traduce Da mai departe, si se pare ca nu doar pe mine m'a inspirat (a se vedea linkurile de pe blog).

Filmul e facut dupa un roman pe care nu l'am gasit, si se pare ca si Oprah a lansat niste provocari inspirate din film; exista si o fundatie Pay it forward. Ca si reporterului din film, si mie imi suna a secta :) dar asta nu afecteaza faptul ca imi place mult ideea si cred ca filmul ar trebui vazut de fiecare omulet cel putin de cate 4 ori pe an. Vi'l recomand cu caldura!

Nu vreau sa stric placerea celor care nu l'au vazut, am sa mentionez doar ca mi'a placut foarte mult faza la care profu' le da copiilor de clasa a 7a ca tema sa vina cu un proiect care sa schimbe lumea. Si copilutul din rolul principal il intreaba: "dar dvs. ce ati facut pentru a schimba lumea?" :)

Recunosc, I'm a sucker for inspirational stuff! Deci, daca aveti carti, filmulete, povesti care sa inspire, povesti de succes, de reusite extraordinare - VREAU!

In alta ordine de idei: voi ce faceti ca sa simtiti ca aduceti o contributie lumii?aveti un plan? vreo sugestie? best practices? :)

7 comentarii:

Anonim spunea...

In primul rand pentru oameni nu fac nimic.De ce?Pentu ca nu au decat obiceiul de a distruge tot ce au la indemana.In schimb planet asta ar merita salvata indeed...Cum?Sunt atatea fundatii gen greenpeace care se ocupa.Chiar si fara o fundatie, daca fiecare om ar face cel mai mic gest care ar putea salva planeta,pana si cel mai neinsemnat gest fara a astepta o reconpensa,ar fi un pas inainte.Dar vezi tu...Oamenii nu se gandesc decat la ei in primul rand.
Cat despre ce am facut eu pentru omenire...Nimic.As fi ipocrit sa ma bat cu pumnii in piept si sa spun ca am facut si am dres.In schimb pentru planeta asta mai este speranta inca.


Catherine Ryan Hyde a scris cartea daca nu ma insel.Cat despre materiale inspirationale i am always here.Just ask.

Mihaela spunea...

Incerc eu sa fiu un om mai bun. Restul vine de la sine.
Daca nu stiti cum se face, puteti incepe simplu: don't hurt people!, rupe cat mai putine flori, citeste cat mai multe carti.

Anonim spunea...

Costinutza,

eu incerc sa fiu in fiecare zi altcineva, sa fac altceva...doar pentru ca lumea sa nu mai fie la fel de monotona si cenusie :)

Anonim spunea...

http://www.investesteincopii.blogspot.com/
salutare. am crezut la un moment dat ca sunt singurul care a inteles ceva din acest film. sunt membru la IRSSCA gifted education: www.supradotati.ro poate am putea face lucruri interesante impreuna. lucrez la un proiect tocmai inspirat dupa acest film. primul blog de poezii in romania: http//:tacereinrai.blogspot.com

costina spunea...

kristof, da'mi de veste in ce fel pot fi de ajutor.

Lajos spunea...

Draga Costina, ma bucur sa primesc un raspuns din partea ta. De mic am visat sa schimb lumea... Momentan lucrez la un proiect de infiintare a introducerii conceptului de Pay it forward, o posibilitate de schimbare a mentalitatii, o revolutie sociala nemaipomenita si nemaintalnita. Scrie-mi te rog la lajos.kristof@gmail.com

Anonim spunea...

Sigur, te rog sa imi scrii:lajos.kristof@gmail.com