luni, 27 aprilie 2009

Dintre micile minuni - The Noticer

Dragilor,

iata ca - intre micile mari minuni de zi cu zi - am mai primit si citit o carte de la Thomas Nelson. Mai jos este postata recenzia in limba engleza, conform cerintelor lor. Recenzia in limba romana urmeaza aici:



Uneori nu avem nevoie decat de o schimbare de perspectiva. O schimbare de perspectiva poate schimba un destin.

Andy ne prezinta o serie de personaje care trec prin momente dificile in viata lor. Cand nu intrevad nici o iesire, un personaj magic – Jones – ii ajuta sa gaseasca solutii pentru success. Jones este un personaj care apare numai atunci cand este nevoie de el; ii place sa fie discret, si dispare indata ce isi indeplineste misiunea. Ii cunoaste foarte bine pe oamenii pe care ii ajuta, fara sa fi interactionat direct cu ei inainte de a interveni sa ii ajute. Si asta din cauza ca este un Observator (Noticer); el observa oamenii – partile lor bune si partile pe care ei au oportunitatea de a le imbunatati.

Clasificarea lui Jones (sau mai degraba a lui Andy) cu privire la felurile in care oamenii iubesc mi-a atras atentia. Am observat si eu diferente in felul in care oamenii inteleg, si ofera, dragoste. Faptul de a sti daca partenerul tau este catelus sau pisica, sau pestisor auriu sau canar poate face diferenta intre o casnicie fericita si divort.

Desi consider ca aceasta carte este o buna baza pentru introspectie, felul in care e scrisa nu este stilul meu preferat. In plus fata de lectiile invatate, ma asteptam sa imi dea aripi, macar pentru o scurta perioada de timp. In schimb, am citit-o calm, ca pe un bun material informativ. De asemenea, personajul Jones imi pare putin prea SF, ceea ce m-a impiedicat sa empatizez cu personajele si realitatile lor.

Cea mai importanta lectie este PERSPECTIVA. Daca cineva mananca pe plaja, este un personaj amarat sau un tip norocos care se bucura de privelistea oceanului? Poate ca uneori suntem atat de acaparati de necazurile noastre, incat vedem numai jumatatea goala a paharului, si ratam oportunitatile care apar.

Sunt si alte lectii, dar am sa va las sa le descoperiti singuri. Va recomand sa cititi Ghidul Cititorului de la final, pentru ca este o foarte buna modalitate de a pune lucrurile in context.

2 comentarii:

toonice spunea...

No comment:P

Anonim spunea...

interesant :-?